Wstęp > Ogłoszenia

Źródła udostępnione w AUR

<< < (12/23) > >>

sir_lucjan:
Zgodnie z obietnicą, podbiłem wersje wyżej  wymienionych kerneli do 3.19.

sir_lucjan:
Sterowniki 346.47 doczekały się wsparcia kernela 3.19 dlatego usunąłem dotychczasowo używany patch - podobne kroki podjęli developerzy Archa jak i graysky. opiekun linux-ck.

sir_lucjan:
Moi drodzy, mam dwa ogłoszenia parafialne.

Ogłoszenie nr 1: linux-lqx został podbity do numeru 3.18.8-1. Niestety, strona liquorix chwilowo nie działa, tak więc zbudowanie tego kernela aktualnie nie jest możliwe.

Ogłoszenie nr 2: Zmodyfikowałem nieznacznie PKGBUILDY kerneli -bfs, -bridge-pl, -uksm oraz -uksm-ck. Zmiany w większości były czysto kosmetyczne: ujednoliciłem zapisy w PKGBUILDACH . Ułatwi to nieco zarządzanie i aktualizowanie - kolejność pobierania źródeł oraz ich nakładania jest teraz zbliżona w każdym z kerneli. Skasowałem także zbędne zapisy - tak, by dostosować się do kernela dystrybucyjnego.  Postanowiłem też zmienić nieco konfigurację linux-bfs oraz linux-bridge.pl - zmiana jest tylko jedna: w miejsce TF=300 ustawiłem TF=1000.  Nie podbijałem przy tym numerków, gdyż nie było to konieczne. Do końca tygodnia powinien ukazać się kernel 3.19.1 - oczywiście, postaram się umieścić aktualizacje najszybciej, jak się da.

Życzę udanych kompilacji.

sir_lucjan:
Melduję aktualizację źródeł udostępnianych na AUR.

- linux-bfs - 3.19 do 3.19.1

- linux-bridge-pl - 3.19 do 3.19.1

- linux-uksm - 3.19 do 3.19.1

- linux-uksm-ck -  3.19 do 3.19.1

Zastosowałem nową wersję patcha kernel_gcc graysky'ego - od teraz można skompilować kernel pod procesor z rodziny Silvermont.

sir_lucjan:
Podbiłem wersje kerneli udostępniane przeze mnie w AUR - poprawiłem zapis w sekcji headers, który powodował błędy w budowie kerneli. Błąd dotyczył tylko i wyłącznie osób, które deaktywowały DVB w configu, co czasami przekładało się na brak możliwości zbudowania paczki z nagłówkami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej