Ze względu na to, że mam poważne wątpliwości co do sensu kontynuowania działu POLAUR (pojawiają się tam niemal wyłącznie moje PKGBUILDy), jak i sposobu wykorzystywania podawanych tam rozwiązań przez Was, postanowiłem zrobić ankietę. Możliwości jest kilka:
- pozostawiamy dział, bo korzystacie, co będzie skutkowało tym, że skrypty będą zarówno aktualizowane, jak i pojawiać się będą nowe,
- pozostawiamy dział jako martwy, poglądowy; nie korzystacie, nie ma sensu tego kontynuować; skrypty nie będą aktualizowane i nie będą się pojawiać nowe (piszę wyłącznie za siebie),
- przenosimy sprawę na AUR (ewentualnie, ale to w odległej przyszłości - być może pojawią się one jako binarki w repozytorium); niestety - znów za siebie - nie gwarantuję, że przeniesienie skryptów na AUR spowoduje, że będą one aktualizowane, zatem istnieje prawdopodobieństwo, że w tej sytuacji pojawi się w AUR tylko i wyłącznie część skryptów, z których duża część może zostać od razu porzucona (przynajmniej przeze mnie); nie gwarantuję również w ogóle przeniesienia ich (moich) na AUR, bowiem może to wymagać znacznie większej pracy niż mi się wydaje, w celu "perfekcyjnego"
dostosowania PKGBUILDów do Archa (jak na razie gwarantuję, że działają, ale nie gwarantuję, że wszystkie mają np. właściwe nazwy, czy numery wersji zgodne z tym, czego deweloperzy Archa sobie życzą; musiałbym to wszystko dostosować, a nie wiem, czy mi się po prostu chce).
- inne rozwiązania - skoro "inne" to nie mam pomysłu jakie; jeśli ktoś to zaznaczy, to proszę w niniejszym wątku napisać jak owe "inne" rozumie.
Ankietę uruchamiam na 30 dni, potem wraz z Marcinem i Luckiem, w oparciu o Wasze głosy zadecydujemy.